LFTTechnische coatings

Speciale lakken

Een anti-frictie (AF) coating is een suspensie van vaste smeerstoffen en oplosmiddelen. Nadat een AF-coating aangebracht is op het metalen oppervlak, verdampt het oplosmiddel en hechten de vaste smeerstoffen zich permanent op het oppervlak. Door de AF-coating worden de metalen onderdelen van elkaar gescheiden waardoor wrijving en slijtage wordt gereduceerd. Een lak dus in plaats van olie of vet. AF-coating wordt ingezet bij extreme bedrijfsomstandigheden, zoals zeer hoge temperaturen of drukbelasting.

Een elektrisch geleidende coating voorkomt dat in en tussen elektrische producten storingen kunnen ontstaan. Deze lakken worden gebruikt om onderdelen te isoleren tegen stralingen en kunnen met name kunststof onderdelen elektrisch geleidend maken. Toepassingen zijn o.a. elektrische consumenten producten en medische apparatuur.

Speciale lakken

Keramische hittebestendige coatings zijn lakken die aangebracht worden op metalen onderdelen die zeer warm kunnen worden tot wel 1100 graden celsius. Deze lakken reduceren de temperatuur van het onderdeel en zorgen ook voor een mooier uiterlijk van het product. De lakken zijn corrosiewerend en chemicaliënbestendig waardoor de levensduur van een onderdeel verlengd wordt. Keramische lakken worden veel toegepast op (auto) uitlaten, dempers, spruitstukken en andere motoronderdelen.

Elastische coatings passen wij toe op elastische kunststoffen, rubber of met leer beklede onderdelen. De lak is erg elastisch en duurzaam. Ook kunnen deze goed toegepast worden bij een hoge mechanische belasting. Vrijwel iedere kleur is mogelijk. Toepassingen zijn bijvoorbeeld bekledingen van openbare meubels en medische onderdelen.